Indische Gehaktballen met Seroendeng en Pinda’s

Indische gehaktballen met pinda's, goudbruin gebakken en omhuld met seroendeng, gegarneerd met grofgehakte pinda's, geserveerd op een kleurrijk bord met chilipepers, knoflook en een schaaltje sambal oelek ernaast.

Indische Gehaktballen met Seroendeng en Pinda's

Deze Indische gehaktballen met een krokant laagje seroendeng en de zachte smaak van gehakte pinda's vormen een heerlijk gerecht met een authentiek Indonesisch tintje.
Porties: 4 ballen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 1 ei
  • 1 sneetje witbrood zonder korst, in stukjes
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 4 eetlepels seroendeng
  • 50 g ongezouten pinda’s grof gehakt
  • 500 g gehakt rundvlees of half-om-half
  • 1 teen knoflook geperst

Instructies

  • Besprenkel het brood in een diep bord met 2 eetlepels ketjap manis en laat intrekken.
  • Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, het geweekte brood, sambal oelek, knoflook en gehakte pinda’s toe.
  • Kneed alles goed door elkaar tot een egaal mengsel.
  • Vorm met vochtige handen 4 gehaktballen en rol ze door de seroendeng op een diep bord.
  • Verhit de boter in een koekenpan op laag vuur en bak de gehaktballen gedurende 25 minuten, draai ze regelmatig.
  • Zet het vuur de laatste 3 minuten iets hoger om een knapperig korstje te krijgen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de gehaktballen met gestoomde rijst en een frisse komkommersalade.
Wijnadvies:
Een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of Gewürztraminer past perfect bij de kruidige en lichtzoete smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 365 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 1.6 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Noten / Rundvlees
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden