Indische Gehaktballen met Seroendeng en Pinda's
Deze Indische gehaktballen met een krokant laagje seroendeng en de zachte smaak van gehakte pinda's vormen een heerlijk gerecht met een authentiek Indonesisch tintje.
Equipment
- diep bord
- grote kom
Ingrediënten
- 25 g boter
- 1 ei
- 1 sneetje witbrood zonder korst, in stukjes
- 2 theelepels sambal oelek
- 3 eetlepels ketjap manis
- 4 eetlepels seroendeng
- 50 g ongezouten pinda’s grof gehakt
- 500 g gehakt rundvlees of half-om-half
- 1 teen knoflook geperst
Instructies
- Besprenkel het brood in een diep bord met 2 eetlepels ketjap manis en laat intrekken.
- Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, het geweekte brood, sambal oelek, knoflook en gehakte pinda’s toe.
- Kneed alles goed door elkaar tot een egaal mengsel.
- Vorm met vochtige handen 4 gehaktballen en rol ze door de seroendeng op een diep bord.
- Verhit de boter in een koekenpan op laag vuur en bak de gehaktballen gedurende 25 minuten, draai ze regelmatig.
- Zet het vuur de laatste 3 minuten iets hoger om een knapperig korstje te krijgen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 365 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 1.6 g | Sugar: 2 g