Indische Kippenlevertjes met Spek en Champignons

Probeer deze smaakvolle Indische kippenlevertjes met spek en champignons. Een heerlijk kruidig gerecht, perfect met rijst en een frisse komkommersalade. Materialen: Koekenpan Snijplank Mes Ingrediënten: 250 g spekreepjes 450 g kippenlevertjes 2 uien, in ringen gesneden 250 g kastanjechampignons, in plakjes gesneden 3 tenen knoflook, geperst 1 tl sambal 1 tl djahé (gemberpoeder) 1 klein pepertje, fijn gesneden 1 tl kerrie madras 3 el ketjap manis ½ bosje koriander, fijn gesneden 3 dl kippenbouillon Peper naar smaak Zout naar smaak 3 cm geraspte verse gember Bloem (om de levertjes doorheen te halen) Instructies: Kruid de kippenlevertjes royaal met peper en zout, en haal ze door de bloem. Verhit een koekenpan en bak de spekreepjes knapperig. Haal de spekjes uit de pan en zet apart. In dezelfde pan, braad de gekruide kippenlevertjes kort aan tot ze rondom bruin zijn. Haal de levertjes uit de pan en laat uitlekken. Gebruik dezelfde olie in de pan om de uienringen, champignons, knoflook, sambal, djahé, pepertje, kerrie madras, geraspte gember en ketjap manis toe te voegen. Bak alles goed door tot de uien zacht zijn en de champignons bruin beginnen te worden. Voeg de kippenlevertjes en de gebakken spekreepjes weer toe aan de pan. Giet de kippenbouillon erbij en laat het geheel 5-8 minuten sudderen, zodat de levertjes vanbinnen nog een beetje rosé blijven. Bestrooi het gerecht met fijngehakte koriander en serveer direct. Wijnadvies: Indische Kippenlevertjes met Spek en Champignons

Indische Kippenlevertjes met Spek en Champignons

Probeer deze smaakvolle Indische kippenlevertjes met spek en champignons. Een heerlijk kruidig gerecht, perfect met rijst en een frisse komkommersalade.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g spekreepjes
  • 450 g kippenlevertjes
  • 2 uien in ringen gesneden
  • 250 g kastanjechampignons in plakjes gesneden
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 1 tl sambal
  • 1 tl djahé gemberpoeder
  • 1 klein pepertje fijn gesneden
  • 1 tl kerrie madras
  • 3 el ketjap manis
  • ½ bosje koriander fijn gesneden
  • 3 dl kippenbouillon
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • 3 cm geraspte verse gember
  • Bloem om de levertjes doorheen te halen

Instructies

  • Kruid de kippenlevertjes royaal met peper en zout, en haal ze door de bloem.
  • Verhit een koekenpan en bak de spekreepjes knapperig.
  • Haal de spekjes uit de pan en zet apart.
  • In dezelfde pan, braad de gekruide kippenlevertjes kort aan tot ze rondom bruin zijn.
  • Haal de levertjes uit de pan en laat uitlekken.
  • Gebruik dezelfde olie in de pan om de uienringen, champignons, knoflook, sambal, djahé, pepertje, kerrie madras, geraspte gember en ketjap manis toe te voegen.
  • Bak alles goed door tot de uien zacht zijn en de champignons bruin beginnen te worden.
  • Voeg de kippenlevertjes en de gebakken spekreepjes weer toe aan de pan.
  • Giet de kippenbouillon erbij en laat het geheel 5-8 minuten sudderen, zodat de levertjes vanbinnen nog een beetje rosé blijven.
  • Bestrooi het gerecht met fijngehakte koriander en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé past goed bij de kruidige smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 25 g | Vet: 28 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kip / Varkensvlees
Land van herkomst Indonesië