Indische Wraps met Varkensrollade en Satésaus

Een rustieke foodfoto van wraps gevuld met plakjes varkensrollade, komkommer, taugé en sla, overgoten met satésaus, geserveerd op een bord op een houten tafel met pinda’s en een kommetje saus ernaast.

Indische Wraps met Varkensrollade en Satésaus

Deze Indische Wraps met Varkensrollade en Satésaus zijn een perfecte en snelle lunch. Ze zijn ontzettend makkelijk om te maken en brengen de heerlijke smaken van de Indonesische keuken met zich mee.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 5 minuten
kostprijs per persoon € 4,00 (indicatie)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 Tortilla wraps
  • 100 g gebraden varkensrollade
  • ½ komkommer
  • een handvol rucola of ijsbergsla
  • een klein potje satésaus
  • pinda's optioneel

Instructies

  • Smeer de tortilla wraps in met de satésaus.
  • Snijd de gebraden varkensrollade en de komkommer in plakjes.
  • Leg de plakjes vlees op de wraps.
  • Leg hier bovenop de dun gesneden komkommer en de rucola of ijsbergsla.
  • Rol de wraps stevig op en smikkelen maar!

Notities / Tips / Wijnadvies

U kunt de varkensrollade ook vervangen door gebraden kiprollade. Voor een vegetarische variant kunt u de rollade weglaten en in plaats daarvan hardgekookte eieren in plakjes gebruiken. Eventueel kunt u nog wat pinda's toevoegen voor een extra bite.

Serveertip

Deze wraps met satésaus zijn heerlijk als koud gerecht en ideaal om mee te nemen. Serveer ze in de lunchtrommel of op een buffet.
 

Wijnadvies

Bij deze hartige wraps met een pittige saus past een licht zoete, fruitige rosé of een licht gekoelde rode wijn, zoals een jonge Merlot. Een koud biertje is ook een uitstekende keuze.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Lunch / Varkensvlees / Wraps
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden