Indische Wraps met Varkensrollade en Satésaus
Deze Indische Wraps met Varkensrollade en Satésaus zijn een perfecte en snelle lunch. Ze zijn ontzettend makkelijk om te maken en brengen de heerlijke smaken van de Indonesische keuken met zich mee.
Equipment
- mes
Ingrediënten
- 2 Tortilla wraps
- 100 g gebraden varkensrollade
- ½ komkommer
- een handvol rucola of ijsbergsla
- een klein potje satésaus
- pinda's optioneel
Instructies
- Smeer de tortilla wraps in met de satésaus.
- Snijd de gebraden varkensrollade en de komkommer in plakjes.
- Leg de plakjes vlees op de wraps.
- Leg hier bovenop de dun gesneden komkommer en de rucola of ijsbergsla.
- Rol de wraps stevig op en smikkelen maar!
Notities / Tips / Wijnadvies
U kunt de varkensrollade ook vervangen door gebraden kiprollade. Voor een vegetarische variant kunt u de rollade weglaten en in plaats daarvan hardgekookte eieren in plakjes gebruiken. Eventueel kunt u nog wat pinda's toevoegen voor een extra bite.
Serveertip
Deze wraps met satésaus zijn heerlijk als koud gerecht en ideaal om mee te nemen. Serveer ze in de lunchtrommel of op een buffet.Wijnadvies
Bij deze hartige wraps met een pittige saus past een licht zoete, fruitige rosé of een licht gekoelde rode wijn, zoals een jonge Merlot. Een koud biertje is ook een uitstekende keuze.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g