Indonesisch Kerriegehakt met Sereh en Santen

Indonesisch Kerriegehakt met Sereh en Santen

Een kruidig en romig gehaktgerecht uit de Indonesische keuken met sereh, santen en specerijen, heerlijk in combinatie met rijst en taugésalade.
Porties: 2
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel djinten komijnpoeder
  • 1 theelepel ketoembar korianderpoeder
  • 1 theelepel koenjit kurkuma
  • 1 ui
  • 2 sprieten sereh of 1 theelepel serehpoeder
  • 250 gram gehakt
  • 8 sprietjes bieslook
  • blok santen kokoscrème
  • Zout
  • 1 dl water

Instructies

  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui ongeveer 3 minuten.
  • Pers de knoflook boven de pan uit en voeg toe.
  • Voeg het gehakt, zout, ketoembar, djinten en koenjit toe en bak het gehakt rul.
  • Verkruimel de santen boven het gehaktmengsel.
  • Voeg 1 dl water en de sereh toe en laat het geheel, afgedekt, ongeveer 10 minuten zachtjes garen.
  • Verwijder de sereh als je verse gebruikt.
  • Knip het bieslook fijn boven het gerecht.
  • Serveer met rijst en een frisse taugésalade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer het gehakt op een bedje van pandanrijst en garneer met extra bieslook of gefrituurde uitjes voor een knapperige bite.
Wijnadvies:
Een licht gekoelde rosé of een aromatische witte wijn zoals een Riesling past uitstekend bij dit kruidige gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 395 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 24 g | Vet: 30 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Rundvlees
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden