Indonesisch Kerriegehakt met Sereh en Santen
Een kruidig en romig gehaktgerecht uit de Indonesische keuken met sereh, santen en specerijen, heerlijk in combinatie met rijst en taugésalade.
Equipment
- mes
Ingrediënten
Instructies
- Pel en snipper de ui.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui ongeveer 3 minuten.
- Pers de knoflook boven de pan uit en voeg toe.
- Voeg het gehakt, zout, ketoembar, djinten en koenjit toe en bak het gehakt rul.
- Verkruimel de santen boven het gehaktmengsel.
- Voeg 1 dl water en de sereh toe en laat het geheel, afgedekt, ongeveer 10 minuten zachtjes garen.
- Verwijder de sereh als je verse gebruikt.
- Knip het bieslook fijn boven het gerecht.
- Serveer met rijst en een frisse taugésalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer het gehakt op een bedje van pandanrijst en garneer met extra bieslook of gefrituurde uitjes voor een knapperige bite.
Wijnadvies:
Een licht gekoelde rosé of een aromatische witte wijn zoals een Riesling past uitstekend bij dit kruidige gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 395 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 24 g | Vet: 30 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g