Indonesische gehaktballen met pittige jus

Allerhande 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes selderij
  • 125 g roze garnalen
  • 500 g rundergehakt
  • 2 theelepels djinten gemalen komijn
  • 2 theelepels ketoembar gemalen koriander
  • zout
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 theelepels sambal oelek
  • peper

Instructies

  • Ui en knoflook pellen en snipperen, selderij fijn knippen.
  • Garnalen fijn snijden.
  • Gehakt mengen met garnalen, ui, knoflook, selderij, djinten en ketoembar.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Van gehakt ballen ter grootte van pingpongballetjes draaien.
  • In koekenpan olie verhitten en hierin ballen in 5-7 minuten rondom bruin en gaar bakken. Balletjes uit pan nemen en warmhouden.
  • Op laag vuur ketjap, citroensap, sambal en 1 dl water door bakvet roeren.
  • Jus aan de kook brengen en aanbaksels goed losroeren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met aardappelpuree en sperziebonen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Indonesië