Indonesische Kruidenpasta

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 13 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Hakmachine

Ingrediënten

  • 1 cm verse gemberwortel
  • 1 stengel sereh citroengras
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 25 g ongezouten cashewnoten
  • ¼ blok trassi oedang garnalenpasta, à 25 g
  • 1 theelepel gemalen laos
  • 1 theelepel ketoembar gemalen koriander
  • 1 theelepel donkere basterdsuiker
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

Instructies

  • Schil en snijd de gemberwortel in stukjes.
  • Verwijder het buitenste stugge blad van de citroengras en snijd de zachte binnenste in ringetjes.
  • Pel en snijd de ui en knoflook grof.
  • Doe de ui, knoflook, citroengras en gember in een hakmachine en hak ze fijn door de machine twee keer in te drukken.
  • Schraap het kruidenmengsel van de wand van de machine, verdeel het in de machine en druk de machine nog twee tot drie keer in.
  • Voeg sambal, cashewnoten, trassi, laos, ketoembar en basterdsuiker toe aan de hakmachine en druk de machine 5 seconden in.
  • Schraap het mengsel van de wand van de machine en verdeel het opnieuw in de machine.
  • Voeg de zonnebloemolie toe en druk de machine in totdat de boemboe smeuïg is.
  • Verdeel de boemboe in vier porties en vries deze in.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze Indonesische kruidenpasta, ook bekend als boemboe, is een veelzijdige basis voor verschillende gerechten uit de Indonesische keuken. Bewaar de boemboe in de koelkast voor maximaal een week, of vries deze in voor langere houdbaarheid. Serveer de boemboe met vlees, vis of groenten voor een smaakvolle en aromatische maaltijd.

Wijnadvies:

Deze kruidige boemboe past goed bij een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Gewürztraminer.

Voedingswaarden

Calories: 95 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 2 g | Vet: 7 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Bijgerecht / Kruidenmengsels
Land van herkomst Indonesië
Extra aanwijzing Snel te maken