Een warme en aromatische foto van een Indonesische fondue met kokosmelk en kruiden, geserveerd in een traditionele fonduepan op een rechaud. De bouillon is goudkleurig en geurig, doordrenkt met kurkuma, gember, citroengras en koriander, en gegarneerd met verse kruiden. Rondom de pan staan kleurrijke schalen met groenten zoals paprika, peultjes en shiitake, samen met rauwe garnalen, vis en vlees voor het dippen. De setting toont een gezellige vintage keuken met houten werkbladen, pastelgroene en blauwe kastjes en zacht natuurlijk licht dat door een raam valt. Rustieke keukengerei en kleine schaaltjes met dipsaus maken de sfeer compleet.

Aromatische Indonesische Fondue met Kokos en Kruiden

Een smaakvolle Indonesische fondue met kokosmelk en kruiden, perfect voor een gezellige en hartige maaltijd.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 liter kippenbouillon
  • 3 cm gemberwortel gepeld
  • 8 kemirinoten
  • 3 theelepels ketoembar gemalen koriander
  • 2 teentjes knoflook gepeld
  • ½ theelepel kurkuma
  • 300 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels olie
  • Peper naar smaak
  • 1 stengel citroengras sereh
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 uien gepeld
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Maak een kruidenpasta door de ui, knoflook, gemberwortel, kurkuma, kemirinoten en ketoembar te malen of fijn te wrijven.
  • Verhit de olie in een pan en bak de kruidenpasta ongeveer 2 minuten tot de geuren vrijkomen.
  • Voeg de kruidenpasta toe aan de kippenbouillon en breng het mengsel tegen de kook aan.
  • Voeg de kokosmelk, citroengras en sojasaus toe aan de bouillon.
  • Breng de bouillon op smaak met zout en peper.
  • Giet de bouillon in een fonduepan en houd deze warm op een rechaud, net tegen de kook aan.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Gezien de kruidige en aromatische smaken van dit gerecht, past een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling uit Duitsland of een Chenin Blanc uit Zuid-Afrika goed bij de Indonesische fondue.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 12 g | Vet: 8 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Hoofdgerechten
Land van herkomst Indonesië
Extra aanwijzing Winter
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch