Indonesische Rolletjes
Ingrediënten
Instructies
- De rijst in een zeef wassen, goed laten uitlekken.
- Breng dan het water met wat zout in een wijde schaal met deksel aan de kook in de magnetron.
- Schakel hem ca. 12 min. in op 600 of 720 Watt.
- Doe er de rijst bij en schakel de magnetron 10 min. in op 150 of 180 Watt.
- Neem de rijst eruit en laat hem even staan.
- Roer de nasikruiden en het water door elkaar en doe dit in een schaaltje en breng het in ca. 1 min. tegen de kook aan op 600 of 720 Watt.
- Laat het kruidenmengsel tot gebruik staan.
- Leg de gewassen koolbladeren 1 min. tussen keukenpapier in de magnetron op 600 of 720 Watt.
- Smelt voor de omelet in een wijde schaal het klontje boter in krap 1 min. op 600 of 720 Watt.
- Klop het ei met het zout en water goed los.
- Steek de rolletjes met een houten prikker vast of gebruik keukengaren.
- Giet dit mengsel in de schaal en laat het in ca. 3 min. stollen op 150 of180 Watt.
- Schep de omelet eruit en snijd hem in repen.
- Roer de rijst, kruidenmengsel en repen omelet door elkaar en verdeel dit rijstmengsel over de bladeren.
- Vouw de kool eromheen zodat rolletjes rolletjes 12 min. op vol vermogen in de magnetron.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een pindasaus.