Indonesische Soto Ajam

Indonesische Soto Ajam

Soto Ajam is een Indonesische kippensoep die rijk is aan smaak en aroma, met invloeden van knoflook, gember en citroengras. Het is een hartverwarmend gerecht dat perfect is voor een snelle maaltijd boordevol smaak.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1250 ml kippenbouillon van tablet
  • 2 teentjes knoflook gehalveerd
  • 3 cm verse gemberwortel in plakjes
  • 1 stengel sereh citroengras, gekneusd
  • 1 rode peper in de lengte gehalveerd
  • 1 theelepel kurkuma koenjit
  • 4 eieren
  • 2 grote kipfilets in repen gesneden
  • 100 g peultjes schoongemaakt
  • 250 g mihoen
  • 125 g taugé
  • ½ Chinese kool in dunne repen gesneden

Instructies

  • Breng de kippenbouillon in een pan met de knoflook, gember, sereh, rode peper en kurkuma aan de kook.
  • Laat de bouillon 10 minuten op laag vuur trekken en zeef deze boven een kom.
  • Kook intussen de eieren hard (circa 8 minuten), spoel ze af onder koud stromend water, pel ze en halveer ze.
  • Laat de bouillon snel afkoelen (bijvoorbeeld in een bak met ijswater) en zet deze afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • Breng de bouillon opnieuw aan de kook en roer de kip en peultjes erdoor.
  • Laat ze in 5 minuten zachtjes gaarkoken.
  • Week intussen de mihoen in kokend water volgens de instructies op de verpakking.
  • Laat de mihoen uitlekken in een vergiet en verdeel deze over vier diepe borden.
  • Leg de taugé en Chinese kool op de mihoen.
  • Schep de bouillon met kip en peultjes in de borden met mihoen en groenten.
  • Leg de gehalveerde eieren in de soep.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Soep
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Snel te maken