Indonesische Spruitjesstamppot met Ketjap en Pinda's
Een smaakvolle Indonesische geïnspireerde spruitjesstamppot met ketjap, pinda's en taugé, afgewerkt met krokante cassave kroepoek.
Equipment
- Kookpot
- mes
Ingrediënten
- 1½ kg aardappels geschild en in stukken
- Zout naar smaak
- 1 zakje nasigroenten
- 30 g boter
- 700 g spruitjes gewassen en schoongemaakt
- 3 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels melk
- 50 g dry roasted pinda's
- 100 g taugé
- ½ zakje cassave kroepoek
Instructies
- Kook de geschilde aardappelen in water met wat zout gaar.
- Wel de nasigroenten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de boter en roerbak de schoongemaakte spruitjes 5 minuten.
- Voeg de gewelde kruiden en de ketjap toe en stoof ze in ± 5 minuten gaar.
- Stamp de aardappelen met de melk, de spruitjes, de pinda's en de taugé door elkaar.
- Garneer met de cassave kroepoek.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse komkommersalade voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 560 kcal | koolhydraten: 90 g | Protein: 17 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 8 g