Indonesische Spruitjesstamppot met Ketjap en Pinda’s

Indonesische spruitjesstamppot met romige aardappelpuree, geroerbakte spruitjes, knapperige pinda’s en verse taugé, op smaak gebracht met ketjap manis. Het gerecht is gegarneerd met krokante cassave kroepoek en kleurrijk gepresenteerd.

Indonesische Spruitjesstamppot met Ketjap en Pinda's

Een smaakvolle Indonesische geïnspireerde spruitjesstamppot met ketjap, pinda's en taugé, afgewerkt met krokante cassave kroepoek.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • kg aardappels geschild en in stukken
  • Zout naar smaak
  • 1 zakje nasigroenten
  • 30 g boter
  • 700 g spruitjes gewassen en schoongemaakt
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels melk
  • 50 g dry roasted pinda's
  • 100 g taugé
  • ½ zakje cassave kroepoek

Instructies

  • Kook de geschilde aardappelen in water met wat zout gaar.
  • Wel de nasigroenten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de boter en roerbak de schoongemaakte spruitjes 5 minuten.
  • Voeg de gewelde kruiden en de ketjap toe en stoof ze in ± 5 minuten gaar.
  • Stamp de aardappelen met de melk, de spruitjes, de pinda's en de taugé door elkaar.
  • Garneer met de cassave kroepoek.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse komkommersalade voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 560 kcal | koolhydraten: 90 g | Protein: 17 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch