Ininvoltini Friulani di pescevoltini Friulani di pesce
Een kleurrijk gerecht en door de courgettemousse kom je aan je dagelijkse portie groente.
Equipment
- 2 pannen
- Kaasschaaf
- keukenrol
Ingrediënten
- 200 gram witte visfilet kabeljauw, schol of pangasius
- 1 grote courgette
- ½ oranje gele of rode paprika
- 2 teentjes knoflook
- sap van een halve citroen
- 1 borrelglaasje grappa
- 100 ml room koksroom light of slagroom
- olijfolie
- peper & zout
Instructies
- Snij met een kaasschaaf in de lengte plakken van de courgette.
- Gebruik 8 van de middelste brede plakken voor de visrolletjes.
- Snij de rest van de courgette in kleine stukjes.
- Snij van de paprika mooie dunne reepjes.
- Wanneer de visfilets redelijk dik zijn, snij dan met een scherp mes de visfilets overdwars door midden.
- Verdeel de vis in 8 porties.
- Leg op iedere plak courgette een stukje visfilet en een paar reepjes paprika en bestrooi ze met zout & peper.
- Maak er rolletjes van en zet deze vast met cocktail prikkers.
- Leg op een bord een stuk keukenrol en laat daarop de vis/courgetterolletjes minimaal een half uur rusten.
- Door het zout zal de courgette vocht verliezen waardoor het geheel een meer verfijnde smaak krijgt.
- Bak in een scheut olijfolie de overgebleven courgettestukjes aan, zet de warmtebron lager, pers de knoflook boven de pan en laat het geheel nog een minuutje doorbakken.
- Voeg de helft van de citroensap, de room en peper & zout toe en laat het op minimale warmtebron sudderen totdat de courgette gaar is.
- Braad in een tweede pan de courgette/vis-rolletjes aan in een paar scheuten olijfolie.
- Draai de rolletjes snel om en verlaag de warmtebron.
- Wanneer de andere kant ook bruin is, blus het geheel af met een scheut water, de rest van het citroensap en de helft van de grappa.
- Laat op deze wijze de visrolletjes gaar worden (eventueel met deksel op de pan; of nagaren in de oven).
- Tegen de tijd dat de visrolletjes gaar zijn, pureer dan het courgettemengsel met de rest van de grappa tot een smeuïge massa.
- Wanneer de courgettemousse voor jouw gevoel te dik is, doe er dan een scheut water of melk bij.
- Verdeel de courgettemousse over de borden en leg op ieder bord twee vis/courgetterolletjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met pasta of gebakken aardappeltjes.