Iris stew

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 600 gram lamsvlees of rundvlees in blokjes
  • 1 ui fijn gesneden
  • 1 winterwortel in blokjes
  • 4 stengels selderij in plakjes
  • 2 bosjes Bosui in ringetjes
  • L runderbouillon
  • Tijm
  • peper
  • tijm
  • zout naar smaak
  • 3 laurierblaadjes
  • 6 jeneverbessen
  • 1 bosje peterselie fijn geknipt
  • ½ knolselderij in blokjes
  • ½ witte kool fijn gesneden
  • 2 zoete aardappels in blokjes

Instructies

  • Doe de kruiden in het thee-ei en hang dit in de bouillon
  • Doe de laurierblaadjes er ook bij
  • Braad nu het vlees bruin aan.
  • Voeg alle groente toe en schep deze goed door het vlees en laat 15 min meebakken
  • Voeg nu de kruidenbouillon toe tot alles onder staat.
  • Hang het thee-ei ook weer n de pan en eveneens de laurierblaadjes.
  • Laat dit geheel zeker 4 uur sudderen op een vlamverspreider, met de pit in de laagste stand, zodat het vlees goed gaar is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Opdienen met een romige puree
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Rundvlees / Stoofpot
Land van herkomst Ierland