Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Iris stew
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Thee-ei
Ingrediënten
▢
600
gram
lamsvlees
of rundvlees in blokjes
▢
1
ui
fijn gesneden
▢
1
winterwortel
in blokjes
▢
4
stengels
selderij
in plakjes
▢
2
bosjes Bosui
in ringetjes
▢
1½
L
runderbouillon
▢
Tijm
▢
peper
▢
tijm
▢
zout
naar smaak
▢
3
laurierblaadjes
▢
6
jeneverbessen
▢
1
bosje
peterselie
fijn geknipt
▢
½
knolselderij in blokjes
▢
½
witte kool
fijn gesneden
▢
2
zoete aardappels in blokjes
Instructies
Doe de kruiden in het thee-ei en hang dit in de bouillon
Doe de laurierblaadjes er ook bij
Braad nu het vlees bruin aan.
Voeg alle groente toe en schep deze goed door het vlees en laat 15 min meebakken
Voeg nu de kruidenbouillon toe tot alles onder staat.
Hang het thee-ei ook weer n de pan en eveneens de laurierblaadjes.
Laat dit geheel zeker 4 uur sudderen op een vlamverspreider, met de pit in de laagste stand, zodat het vlees goed gaar is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Opdienen met een romige puree
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lamsvlees
/
Rundvlees
/
Stoofpot
Land van herkomst
Ierland