Koreaanse Japchae met Rundvlees en Groenten

Koreaanse Japchae met Rundvlees en Groenten

Koreaanse Japchae met Rundvlees en Groenten

Geniet van de authentieke Koreaanse smaak met deze heerlijke Japchae, een gerecht vol glasnoedels, groenten en rundvlees.
Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak Korean potato vermicelli
  • 200 g malse rundvlees
  • 120 g shiitake paddenstoelen
  • 100 g fijngesneden wortelen
  • 100 g spinazie
  • 1 ui
  • 4 eetlepels Japchae saus

Instructies

  • Breng een grote pan met water aan de kook.
  • Voeg de noedels toe en kook ze gedurende 5 minuten.
  • Giet het water uit, spoel de noedels af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
  • Knip de noedels in stukken van ongeveer 10 cm met een schaar.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de ui tot deze geurig is.
  • Voeg het rundvlees en de shiitake paddenstoelen toe, roerbak kort.
  • Voeg 4 eetlepels Japchae saus toe en roer alles goed door elkaar.
  • Blancheer de spinazie kort in kokend water, spoel af met koud water en knijp voorzichtig het vocht eruit.
  • Meng de glasnoedels, groenten en rundvlees goed door elkaar in een grote kom.
  • Serveer de Japchae direct of bewaar het voor later.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 20 g | Vet: 12 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Korea
Geschikt voor Dieët: Notenvrij