Japanse Ingelegde Gember
Ingrediënten
- 150 gram gember geschild
- 2 deciliter azijn
- 200 gram suiker
Instructies
- Meng de suiker met de azijn in een pannetje op half vermogen op de kookplaat en breng aan de kook.
- Roer goed totdat de suiker volledig is opgelost.
- Schil de gember met een dunschiller en snijd de gemberwortel in zeer dunne plakjes, bijvoorbeeld met een mandoline of een dunschiller.
- Voeg de plakjes gember toe aan het kokende azijnmengsel en breng opnieuw aan de kook.
- Laat de gemberplakjes ongeveer 1 minuut zachtjes koken en haal vervolgens het pannetje van het vuur.
- Laat het mengsel afkoelen.
- Zodra de ingelegde gember is afgekoeld, kun je het in een gesteriliseerd potje bewaren.
Notities / Tips / Wijnadvies
ewaar het in de koelkast. De ingelegde gember is enkele weken houdbaar.
Deze ingelegde gember is een heerlijke toevoeging aan sushi, maar kan ook worden gebruikt als smaakmaker bij andere Aziatische gerechten.
Serveer het als bijgerecht voor een verfrissende en pittige smaakervaring.