Jonagold strudel met gedroogde pruimen
Ingrediënten
- 3 appels kleine Jonagold
- 50 gr beschuiten
- 80 gr gedroogde pruimen
- 100 gr bruine basterdsuiker
- 1 snufje kaneel
- 1 snufje zout
- boter
- 500 gr bladerdeeg
- bloem
- 40 gr poedersuiker.
Instructies
- Schil de Jonagold appelen en snijd ze in 4.
- Verwijder het klokhuis en snijd de appelen in fijne plakjes.
- Kruimel de beschuiten klein.
- Snijd de pruimen in fijne plakjes.
- Meng de appel en de pruimenplakjes, 40 gr beschuitkruim, de bruine suiker, de kaneel en het zout door elkaar.
- Smelt 25 gr boter.
- Leg het bladerdeeg op een bebloemde tafel en rol het uit tot een lap van 30 X 30 X 2.5 cm.
- Met zowel links als rechts een marge van 9 tot 10 cm.
- Duid deze marge aan door zijdelings met een lat het deeg in te drukken.
- Strijk het deeg met een kwastje in met gesmolten boter.
- Verdeel het mengsel over het middelste gedeelte.
- Klap de marge links en rechts naar binnen en druk aan met de deegrol.
- Druk het deeg met de vingers bovenaan en aan alle naden heel goed aan, zodat de vulling er bij het bakken niet uitloopt.
- Schik het met de naad naar beneden op een met boter ingestreken bakplaat.
- Strijk het bovenaan in met boter en strooi er het resterende broodkruim over.
- Bak de strudel eerst resterende broodkruim over.
- 15 minuten af op 200° en daarna nog eens 15 tot 20 minuten op 150°.
Notities / Tips / Wijnadvies
Strooi eventueel wat poedersuiker over de Jonagold
strudel en geef hierbij een lekker kopje koffie.
Tip:
Controleer af en toe of de strudel niet te bruin
bakt.
Pas de temperatuur en de bakduur eventueel aan.
De strudel kan U zowel warm als lauw serveren, in
plakken gesneden en vergezeld van een toef
gesuikerde slagroom.
strudel en geef hierbij een lekker kopje koffie.
Tip:
Controleer af en toe of de strudel niet te bruin
bakt.
Pas de temperatuur en de bakduur eventueel aan.
De strudel kan U zowel warm als lauw serveren, in
plakken gesneden en vergezeld van een toef
gesuikerde slagroom.