Jonagold strudel met gedroogde pruimen

Jonagold strudel met gedroogde pruimen

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 appels kleine Jonagold
  • 50 gr beschuiten
  • 80 gr gedroogde pruimen
  • 100 gr bruine basterdsuiker
  • 1 snufje kaneel
  • 1 snufje zout
  • boter
  • 500 gr bladerdeeg
  • bloem
  • 40 gr poedersuiker.

Instructies

  • Schil de Jonagold appelen en snijd ze in 4.
  • Verwijder het klokhuis en snijd de appelen in fijne plakjes.
  • Kruimel de beschuiten klein.
  • Snijd de pruimen in fijne plakjes.
  • Meng de appel en de pruimenplakjes, 40 gr beschuitkruim, de bruine suiker, de kaneel en het zout door elkaar.
  • Smelt 25 gr boter.
  • Leg het bladerdeeg op een bebloemde tafel en rol het uit tot een lap van 30 X 30 X 2.5 cm.
  • Met zowel links als rechts een marge van 9 tot 10 cm.
  • Duid deze marge aan door zijdelings met een lat het deeg in te drukken.
  • Strijk het deeg met een kwastje in met gesmolten boter.
  • Verdeel het mengsel over het middelste gedeelte.
  • Klap de marge links en rechts naar binnen en druk aan met de deegrol.
  • Druk het deeg met de vingers bovenaan en aan alle naden heel goed aan, zodat de vulling er bij het bakken niet uitloopt.
  • Schik het met de naad naar beneden op een met boter ingestreken bakplaat.
  • Strijk het bovenaan in met boter en strooi er het resterende broodkruim over.
  • Bak de strudel eerst resterende broodkruim over.
  • 15 minuten af op 200° en daarna nog eens 15 tot 20 minuten op 150°.

Notities / Tips / Wijnadvies

Strooi eventueel wat poedersuiker over de Jonagold
strudel en geef hierbij een lekker kopje koffie.
Tip:
Controleer af en toe of de strudel niet te bruin
bakt.
Pas de temperatuur en de bakduur eventueel aan.
De strudel kan U zowel warm als lauw serveren, in
plakken gesneden en vergezeld van een toef
gesuikerde slagroom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gebak