Kaas aardappelkoekjes
Allerhande 2002
Ingrediënten
- 2 el bloem
- 1 pak aardappelpuree 550 g
- 2 eieren
- ½ pak paneermeel a 150 g
- 100 g Parmezaanse kaas geraspte pittige kaas
- 2 el tijm vers of gedroogd
- olie om te frituren
Instructies
- In kom bloem door aardappelpuree mengen.
- In diep bord eieren met 2 eetlepels water loskloppen.
- In ander diep bord paneermeel, kaas en tijm door elkaar mengen.
- Van puree 16 ronde ballen vormen en plat drukken tot een koekje.
- Koekjes een voor een door paneermeelmengsel wentelen,vervolgens door losgeklopt ei en tot slot weer door paneermeelmengsel.
- Koekjes op schaal leggen en tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
- In frituurpan olie verhitten.
- Aardappelkoekjes in 2-3porties in ca.5minuten goudbruin bakken en warm houden.
- Of in 2 grote koekenpannen met antiaanbaklaag flinke laag olie verhitten en hierin koekjes tegelijkertijd in ca. 5 minuten goudbruin bakken, halverwege baktijd keren.
Voedingswaarden
Calories: 170 kcal | koolhydraten: 19 g | Protein: 10 g | Vet: 6 g