Kaas aardappelkoekjes

Kaas aardappelkoekjes

Allerhande 2002
Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 el bloem
  • 1 pak aardappelpuree 550 g
  • 2 eieren
  • ½ pak paneermeel a 150 g
  • 100 g Parmezaanse kaas geraspte pittige kaas
  • 2 el tijm vers of gedroogd
  • olie om te frituren

Instructies

  • In kom bloem door aardappelpuree mengen.
  • In diep bord eieren met 2 eetlepels water loskloppen.
  • In ander diep bord paneermeel, kaas en tijm door elkaar mengen.
  • Van puree 16 ronde ballen vormen en plat drukken tot een koekje.
  • Koekjes een voor een door paneermeelmengsel wentelen,vervolgens door losgeklopt ei en tot slot weer door paneermeelmengsel.
  • Koekjes op schaal leggen en tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
  • In frituurpan olie verhitten.
  • Aardappelkoekjes in 2-3porties in ca.5minuten goudbruin bakken en warm houden.
  • Of in 2 grote koekenpannen met antiaanbaklaag flinke laag olie verhitten en hierin koekjes tegelijkertijd in ca. 5 minuten goudbruin bakken, halverwege baktijd keren.

Voedingswaarden

Calories: 170 kcal | koolhydraten: 19 g | Protein: 10 g | Vet: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Kaas
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch