Kaas-Ham Fonduemaaltijd met Geroosterde Tomaatjes
Equipment
- koekenpan met antiaanbaklaag
- magnetronbestendige kom
- Bord
- vork
Ingrediënten
- 250 g cherrytomaatjes
- 1 eetlepel olijfolie met knoflook en chilipeper
- Zout
- 2 plakjes rauwe ham
- 1 à 2 meergranen pistolets of andere broodjes naar keuze
- 200 g kaasfondue
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden diepvries
Instructies
- Verwarm de cherrytomaatjes in een koekenpan met antiaanbaklaag in olijfolie gedurende 2-3 minuten, of tot de velletjes knappen.
- Bestrooi met zout.
- Snijd ondertussen de rauwe ham in dunne reepjes en de broodjes in blokjes.
- Leg de broodblokjes en tomaatjes op een groot bord.
- Doe de kaasfondue in een magnetronbestendige kom.
- Roer de hamreepjes en Italiaanse kruiden erdoorheen.
- Verwarm de kaasfondue 1 minuut op de hoogste stand in de magnetron, roer door en verwarm nog 1 minuut.
- Plaats de fondueschaal op het bord en schep de tomaatjes ernaast.
- Bestrooi de tomaatjes met zout.
- Prik telkens een tomaatje of broodblokje aan een vork en doop in de gesmolten kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio past goed bij deze kaas-ham fonduemaaltijd. De frisheid van de wijn snijdt door het rijke en romige karakter van de kaasfondue, terwijl het ook de hartigheid van de ham aanvult.Voedingswaarden
Calories: 850 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 44 g | Vet: 55 g | Zout: 7.5 g | Sugar: 10 g