Kaas hamtaart met artisjokken

Kaas hamtaart met artisjokken

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Taartvorm
  • vork

Ingrediënten

  • 5 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 1 blik artisjokharten 400 g
  • 2 pakjes achterham a 65 g
  • 4 eieren middel groot
  • 1 beker slagroom 125 ml
  • 200 g gemalen belegen kaas zakje a 150 g
  • zout
  • peper
  • olie om in te vetten

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • Plakjes bladerdeeg laten ontdooien.
  • Artisjokken laten uitlekken en in stukjes snijden.
  • Ham in reepjes snijden.
  • Eieren met room, kaas, zout en peper loskloppen.
  • Taartvorm invetten en bekleden met bladerdeeg.
  • Met vork gaatjes in bladerdeeg prikken.
  • Artisjokken en ham over bodem verdelen.
  • Eiermengsel erover schenken.
  • In het midden van de oven taart in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten / Kaas / Varkensvlees / Vlees