Kaasflapjes met honing

Kaasflapjes met honing

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr bloem
  • 4 eieren
  • zout
  • 50 gr boter
  • 15 el vloeibare honing
  • 500 gr mozzarella
  • 500 gr Hüttenkäse
  • 4 el sinaasappelrasp
  • 1 eierdooier.

Instructies

  • Kneed de bloem met de eieren en een snufje zout tot er een soepel deeg ontstaat.
  • Kneed de roomboter in partjes door het deeg en voeg eventueel iets water toe het deeg moet zacht zijn, maar mag niet kleverig worden.
  • Rol het deeg op een met bloem bestrooid aanrecht zeer dun uit en steek er met een koekjessteker rondjes uit met een middellijn van 10 cm.
  • Roer de dobbelsteentjes mozzarella door de ricotta.
  • Voeg de sinaasappelrasp toe.
  • Schep 3 tl van de vulling in het midden van de helft van de rondjes deeg, bestrijk de randen met
  • de losgeklopte eierdooier en bedek ze elk met nog
  • een rondje deeg.
  • Druk de randen stevig op elkaar.
  • Frituur de deegflappen, twee tegelijk, goudgeel in de hete olie.
  • Schep ze voorzichtig uit de pan en dien ze direct op.
  • Geef de honing er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Kaas