Kaasfondue 2
Equipment
Ingrediënten
- 600 gram geraspte Gruyère
- 600 gram geraspte Emmentaler
- 6 dl droge witte wijn
- 10 teentjes knoflook
- 6 tl maïzena
- 2 tl mosterd
- 2 el verse bieslook
- 2 el fijngehakte peterselie
- peper
- stokbrood
- 250 gram champignons
- 100 gram worteltjes
- 1 paprika
- 3 tomaten
- 2 kiwi's
- 2 perziken.
Instructies
- Snijd de teentjes knoflook klein, voeg ze toe aan de wijn en laat het geheel 24 uur afgedekt staan (niet in een plastic doos, want dat gaat stinken).
- Maak de champignons, worteltjes, paprika en tomaten schoon en verdeel ze over schoteltjes die rondom de fondue kunnen worden opgesteld.
- Doe hetzelfde met het fruit.
- Maak de knoflook/wijn warm.
- Maak de maïzena aan, bij voorkeur met een beetje van dezelfde wijn en voeg het papje aan de wijn toe.
- Doe er de mosterd bij.
- Voeg geleidelijk en onder voortdurend roeren de kaas toe.
- Blijf roeren tot de kaas helemaal is gesmolten.
- Doe er op het laatst de bieslook en peterselie bij.
- Gooi het geheel over in een voorverwarmde caquelon
- Strooi er nu de versgemalen peper over.
- Houd de caquelon goed warm op een rechaud of een fonduestel.
Notities / Tips / Wijnadvies
1. In plaats van emmentaler en Gruyère kunnen ook goed Hollandse kazen worden gebruikt.
2. De genoemde groenten en fruit garneringen kunnen worden gevarieerd (maïs, bleekselderij, peer).
3. Als u geen tijd heeft om de knoflook 24 uur te laten intrekken, kunt u in plaats daarvan de caquelon met knoflook inwrijven.
2. De genoemde groenten en fruit garneringen kunnen worden gevarieerd (maïs, bleekselderij, peer).
3. Als u geen tijd heeft om de knoflook 24 uur te laten intrekken, kunt u in plaats daarvan de caquelon met knoflook inwrijven.