Kaasfondue met groene kruiden
Ingrediënten
- 20 takjes kervel
- 20 bieslook
- 150 gram jong belegen kaas
- 100 gram Kernhem kaas
- 1 teentje knoflook
- 1 ½ dl droge witte wijn
- ½ eetlepel maïzena
- 1 eetlepel cognac
- peper
Instructies
- Hak de groene kruiden fijn.
- Rasp de kaas.
- Wrijf een braadpan en een aardewerk fonduepan (speciaal voor kaas) in met het opengesneden teentje knoflook.
- Doe de wijn in de braadpan en verwarm hem tot hij bruist.
- Voeg al roerend de beide kaassoorten toe en blijf roeren tot ze zijn gesmolten.
- Roer de maïzena glad met 1 eetlepel water en bind de fondue hiermee.
- Roer de cognac en de groene kruiden erdoor en breng de fondue op smaak met peper.
- Giet de fondue over in de fonduepan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met stokbrood en komkommer.