Kaasfondue met Nederlandse Tint en Rauwkost
Equipment
- kaasrasp,
- réchaud
Ingrediënten
- 300 gram Leerdammer kaas
- 300 gram belegen kaas
- 1 teentje knoflook
- 300 ml groentebouillon van tablet
- 2 eetlepels maïzena
- 2-3 eetlepels jenever of korenwijn
- 1 eetlepel mosterd
- Zout en peper naar smaak
Om te dippen:
- Blokjes grof volkorenbrood of roggebrood
- Kleineroosjes bloemkool rauwe of gekookte
- Repen komkommer
- wortelballetjes Beetgaar gekookte
- Radijsjes
- Cherrytomaatjes
- bleekselderij
- venkel
Instructies
- Snijd de korst van beide kaassoorten en rasp de kaas met een kaasrasp.
- Halveer het teentje knoflook en wrijf de binnenkant van de fonduepan ermee in.
- Breng de groentebouillon in de fonduepan aan de kook.
- Draai het vuur laag en roer beide kaassoorten in gedeelten met een houten lepel door de warme bouillon tot alle kaas gesmolten is.
- Los de maïzena op in de jenever en roer dit samen met de mosterd door het kaasmengsel.
- Laat nog 2-3 minuten zachtjes doorkoken tot de fondue goed gebonden is.
- Breng de kaasfondue op smaak met zout en peper.
- Zet de kaasfonduepan op een rechaud op tafel en serveer met de diverse dipmogelijkheden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc vormt een mooie aanvulling op de rijke smaak van de kaasfondue en de diverse rauwkost.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 30 g | Vet: 38 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 1 g