Kaasfondue met tuinkruiden
Ingrediënten
- 4 stengels bleekselderij
- 300 gram tomaten
- 1 appels
- 5 theelepels citroensap
- 100 gram champignons
- 200 gram Diverse kaassoorten zakje
- 2 dl witte wijn
- 1 teentje knoflook
- 1 mespunt nootmuskaat
- 1 mespunt peper
- 5 theelepels maïzena
- 2 eetlepels peterselie
- 1 ½ eetlepel bieslook
Instructies
- Was de tomaten, bleekselderij en appel.
- Snijd de bleekselderij in stukjes van ± 3 cm en de tomaten in partjes.
- Verwijder het klokhuis uit de appel, snijd hem in partjes en besprenkel die met 1
- theelepel citroensap.
- Was de champignons en dep ze met keukenpapier droog.
- Halveer grote champignons en besprenkel ze met de rest van het citroensap.
- Leg de groenten en het fruit op een schaal.
- Bereid de kaasfondue met de wijn, de knoflook, nootmuskaat en peper volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
- Roer de maïzena in een kopje met 2 eetlepels koud water en voeg dit mengsel al roerend aan de kaasfondue toe.
- Knip de peterselie en de bieslook in een kopje fijn en roer ze door de fondue.
- Zet de kaasfondue op een réchaud en doop er aan tafel de groenten en het fruit in.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met bruin stokbrood.