Kaasfondue met tuinkruiden en rauwkost
AllerHande november 2003 / snel te maken
Ingrediënten
- 300 g Leerdammer kaas
- 300 g belegen boerenkaas
- 1 teentje knoflook
- 300 ml droge witte wijn of groentebouillon, van tablet
- 2 eetlepel(s) maïzena
- 3 eetlepel(s) slagroom
- 2 eetlepel(s) fijne kruiden diepvries, strooibusje
- nootmuskaat versgeraspte
Instructies
- Korst van beide kaassoorten snijden en kaas (in keukenmachine) grof raspen.
- Knoflook halveren en binnenzijde van fonduepan ermee inwrijven.
- Wijn of bouillon in fonduepan aan de kook brengen.
- Vuur laag draaien en geraspte kaas in gedeelten met houten lepel erdoor roeren, tot alle kaas gesmolten is.
- Maïzena losroeren met slagroom.
- Maïzenapapje en kruiden door kaasmengsel roeren en nog 2-3 minuten zachtjes laten doorkoken tot fondue goed gebonden is.
- Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
- Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.
- Afwisselend stukjes groenten of brood aan (fondue)vork prikken en in kaasfondue dippen.