Kaaskoekjes
Equipment
Ingrediënten
- 300 g zachte boter
- 150 g geraspte gryère
- 150 g parmezaanse kaas
- 400 g bloem
- peper van de molen en zout (fleur de sel)
- amandelen gehalveerde
Om te doreren:
- eidooier
- scheutje melk
- versiering
Instructies
- Doe in een kom de bloem, zachte boter samen met de gryère en parmesan.
- Voeg peper en zout toe en meng kort tot een homogeen geheel.
- Maak van het deeg worstjes van ongeveer 4 cm doorsnede en 20 cm lang.
- Zet het deeg minstens 10 minuutjes in de koelkast.
- Maar langer is zeker geen probleem.
- Snij met een mes schijfjes van ongeveer 8 mm dikte en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Klop de eidooier los met wat melk en doreer alle koekjes.
- Halveer amandelen en leg op elk koekje een amandel.
- Bak de koekjes in de oven op 180°C gedurende 10 minuten.
- Laat afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kan het deeg ook een dag op voorhand maken en een nachtje in de koelkast laten
In plaats van amandelen, kan je ook maan- of sesamzaad op de koekjes strooien.