Kaaskoekjes

Kaaskoekjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g zachte boter
  • 150 g geraspte gryère
  • 150 g parmezaanse kaas
  • 400 g bloem
  • peper van de molen en zout (fleur de sel)
  • amandelen gehalveerde

Om te doreren:

  • eidooier
  • scheutje melk
  • versiering

Instructies

  • Doe in een kom de bloem, zachte boter samen met de gryère en parmesan.
  • Voeg peper en zout toe en meng kort tot een homogeen geheel.
  • Maak van het deeg worstjes van ongeveer 4 cm doorsnede en 20 cm lang.
  • Zet het deeg minstens 10 minuutjes in de koelkast.
  • Maar langer is zeker geen probleem.
  • Snij met een mes schijfjes van ongeveer 8 mm dikte en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Klop de eidooier los met wat melk en doreer alle koekjes.
  • Halveer amandelen en leg op elk koekje een amandel.
  • Bak de koekjes in de oven op 180°C gedurende 10 minuten.
  • Laat afkoelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kan het deeg ook een dag op voorhand maken en een nachtje in de koelkast laten
In plaats van amandelen, kan je ook maan- of sesamzaad op de koekjes strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht
Land van herkomst België
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch