Kaassoufflé van Astrid Veltman
Ingrediënten
Instructies
- Smelt de 20 gr boter op laag vuur en roer de bloem erdoor.
- Roer er, als het mengsel begint te schuimen, de warme met water aangelengde melk door.
- Laat het mengsel, onder voortdurend roeren, 5-6 minuten koken.
- Haal de pan van vuur en voeg een snufje zout toe.
- Verwarm oven voor op 1800°C.
- Splits de eieren (u heeft dan 3 eiwitten en 4 eidooiers).
- Klop de eiwitten met de mixer heel stijf.
- Roer de losgeklopte dooiers door de lauwe saus, voeg de kaas toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Spatel de stijfgeklopte eiwitten er voorzichtig door.
- Beboter een vorm en vul deze voor 3/4 met het kaasmengsel.
- Zet de vorm laag in de oven, zodat zich aan de bovenkant niet te snel een korstje kan vormen en bak de soufflé 20 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer direct.