Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Kaassoufflé van Astrid Veltman
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
25
gram
boter
▢
2
eetlepels
bloem
▢
2
dl
melk
▢
2
dl
water
▢
40
gram
gruyère
geraspte
▢
3
ei
▢
1
ei
▢
zout
▢
peper
▢
nootmuskaat
Instructies
Smelt de 20 gr boter op laag vuur en roer de bloem erdoor.
Roer er, als het mengsel begint te schuimen, de warme met water aangelengde melk door.
Laat het mengsel, onder voortdurend roeren, 5-6 minuten koken.
Haal de pan van vuur en voeg een snufje zout toe.
Verwarm oven voor op 1800°C.
Splits de eieren (u heeft dan 3 eiwitten en 4 eidooiers).
Klop de eiwitten met de mixer heel stijf.
Roer de losgeklopte dooiers door de lauwe saus, voeg de kaas toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Spatel de stijfgeklopte eiwitten er voorzichtig door.
Beboter een vorm en vul deze voor 3/4 met het kaasmengsel.
Zet de vorm laag in de oven, zodat zich aan de bovenkant niet te snel een korstje kan vormen en bak de soufflé 20 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Ovenschotel