Kaastaart uit Waver

Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gr boter op kamertemperatuur
  • 100 gr griessuiker of poedersuiker
  • 1 ei
  • 200 gr bloem

Voor de kaasflan:

  • 4 eidooiers
  • 125 gr griessuiker
  • 65 gr amandelpoeder
  • 250 gr halfvette plattekaas
  • 50 gr room
  • 3 eiwitten
  • 25 gr ultrafijne griessuiker
  • een beetje appelmoes
  • poedersuiker

Instructies

  • Kneed de boter en de bloem- of de gewone suiker goed onder elkaar.
  • Kneed er het ei onder en kruimel er de bloem onder.
  • Vorm een bal met het deeg en laat die in de koelkast 1 uur rusten.
  • Klop voor de kaasflan de eidooiers en de suiker samen op.
  • Roer er de amandelen onder en klop er vervolgens de plattekaas en dan de room onder.
  • Spatel er de opgeklopte eiwitten met de fijne suiker onder.
  • Rol het deeg tot een cirkel van 30 cm doorsnede en op ½ cm dikte uit.
  • Strijk een hoge flanvorm met 24 cm diameter met boter in en bekleed hem met het vetdeeg.
  • Strijk op de bodem een beetje appelmoes, schep de kaasflan in de vorm tot net onder de rand en bak de taart in een op 180 °C voorverwarmde oven in 40 minuten goudgeel.
  • Leg er een sjabloon op en versier met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Nagerecht
Land van herkomst België