Kaastaart van Frans Huits

Kaastaart van Frans Huits

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Gistdeeg

Voor de vulling:

  • 500 gr plattekaas
  • 250 gr suiker
  • 4 eieren
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 50 gr makarons
  • 1 dl melk
  • 75 gr gemalen amandelen
  • ¼ lt room
  • 100 gr boter
  • 75 gr gemalen amandelen
  • ½ dl rum.

Instructies

  • Bereid het gistdeeg met dezelfde ingrediënten als de plattekaastaart op z’n Brabants.
  • Beboter een springvorm, bestuif hem met wat bloem en bekleed met het deeg.
  • Klop de plattekaas met de eierdooiers, de suiker en de vanillesuiker luchtig.
  • Week de makarons in de melk.
  • Voeg nu de geweekte makarons en de amandelen bij de plattekaas.
  • Maak de boter zacht en voeg die samen met de room toe.
  • Klop het wit van de eieren stijf en schep het door de plattekaas.
  • Voeg naar smaak rum toe.
  • Leg de vulling in het deeg en laat het in een op 190°C voorverwarmde oven 45 minuten bakken. .
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Kaas
Land van herkomst België