Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
langwerpige smalle vuurvaste vorm of terrine (porseleinen paté-vorm)
puntzeef
dunne breipriem of satéstokje
effen spuitmondje (10 mm). Klop de opening van het spuitmondje platter zodat je platte lijntjes kaas kan spuiten.
Neem wat droge koekjes, verkruimel in kleine stukjes en leg een laagje van 1 à 2 cm in de bakvorm.
Neem een ruime kookpot.
Roer hierin de maizena los in de koude melk en room.
Zet het mengsel op het vuur.
Roer met een garde om klonters te vermijden.
Voeg, zodra het melk-room mengsel bindt, meteen de suiker, de boter, de roomkaas en eidooiers toe.
Roer en laat even ploffen op het vuur.
Giet de massa op de koekjes.
Bak in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 45 à 60 minuten.
De taart is klaar wanneer er geen vulling meer blijft kleven aan de priem.
Laat de taart afkoelen.
Roer de extra kaas los en voeg er wat limoenrasp bij voor een frisse touch.
Doe in een spuitzak.
Werk af door de kaas in dunne lijntjes bovenop de taart te spuiten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Kaastaart van Sofie Dumont