Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kg kabeljauw moten van 2 cm dikte
- 2 eetlepels maïsolie
- 1 ui middelgrote zeer fijngesnipperde
- 10 eetlepels peterselie zeer fijngehakte
- zout
- peper
- 3 ½ dl droge witte wijn
- 60 gr boter
- 1 citroen in dunne schijven gesneden
- 1 mespuntje paprikapoeder
- aroma
- tabasco
- citroensap
- enkele partjes citroen
Instructies
- Schuif het rooster in het midden van de oven en verwarm die voor.
- Bestrijk een ovenschaal met de olie en giet de rest in de schaal.
- Verdeel de ui en de helft van de peterselie over de ovenschaal.
- Bestrooi de kabeljauw aan weerszijden met peper en zout, leg de moten in de ovenschaal en giet de wijn erin.
- Smelt de helft van de boter, verdeel die over de moten vis en leg op elk daarvan een schijf citroen.
- Zet de schaal in de oven en controleer na 15-20 minuten of de kabeljauw gaar is.
- Neem de schaal uit de oven, schep de moten kabeljauw uit de schaal op een voorverwarmde dienschotel en houd de vis in de oven nog even warm.
- Schenk de inhoud van de ovenschaal in een steelpan.
- Laat de botersaus nog even koken en schenk van het vuur af de rest van de peterselie en de in kleine stukjes verdeelde boter door de botersaus.
- Voeg daaraan naar smaak paprikapoeder,aroma,tabasco,peper,zout of citroensap toe.
- Neem de schotel uit de oven,verwijder de gebruikte citroen en giet de saus over de vis.
Notities / Tips / Wijnadvies
Garneer de schotel met verse partjes citroen.