Kabeljauw op Vlaamse wijze

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg kabeljauw moten van 2 cm dikte
  • 2 eetlepels maïsolie
  • 1 ui middelgrote zeer fijngesnipperde
  • 10 eetlepels peterselie zeer fijngehakte
  • zout
  • peper
  • 3 ½ dl droge witte wijn
  • 60 gr boter
  • 1 citroen in dunne schijven gesneden
  • 1 mespuntje paprikapoeder
  • aroma
  • tabasco
  • citroensap
  • enkele partjes citroen

Instructies

  • Schuif het rooster in het midden van de oven en verwarm die voor.
  • Bestrijk een ovenschaal met de olie en giet de rest in de schaal.
  • Verdeel de ui en de helft van de peterselie over de ovenschaal.
  • Bestrooi de kabeljauw aan weerszijden met peper en zout, leg de moten in de ovenschaal en giet de wijn erin.
  • Smelt de helft van de boter, verdeel die over de moten vis en leg op elk daarvan een schijf citroen.
  • Zet de schaal in de oven en controleer na 15-20 minuten of de kabeljauw gaar is.
  • Neem de schaal uit de oven, schep de moten kabeljauw uit de schaal op een voorverwarmde dienschotel en houd de vis in de oven nog even warm.
  • Schenk de inhoud van de ovenschaal in een steelpan.
  • Laat de botersaus nog even koken en schenk van het vuur af de rest van de peterselie en de in kleine stukjes verdeelde boter door de botersaus.
  • Voeg daaraan naar smaak paprikapoeder,aroma,tabasco,peper,zout of citroensap toe.
  • Neem de schotel uit de oven,verwijder de gebruikte citroen en giet de saus over de vis.

Notities / Tips / Wijnadvies

Garneer de schotel met verse partjes citroen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst België