Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- maatbeker
- magnetron
Ingrediënten
- 300 gram kabeljauwfilet dik stuk
- 2 limoen of 1 citroen
Instructies
- Snijd de visfilet in 2 gelijke stukken en leg die in een schaal.
- Pers 1 limoentje (of een halve citroen) uit.
- Besprenkel de vis met het limoen- of citroensap.
- Laat de vis gaar worden, afgedekt, in 4-5 minuten op 500 Watt.
- Schenk het uitgelopen visnat in een maatbeker en laat de vis, afgedekt, enkele minuten nagaren.
- Maak intussen de saus: vul het visnat met water aan tot 1 dl.
- Verkruimel de tablet erboven en roer de crème fraîche erdoor.
- Roer de maïzena met 2 eetlepels water tot een glad papje en roer dit door de saus.
- Verhit de saus, onafgedekt, ca. 1 minuut op 700 Watt.
- Roer de mosterd door de saus en verhit de saus nog even, onafgedekt, ca. 30 seconden op 700 Watt.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Lepel de saus over de borden en leg de vis erin.
- Snijd het tweede limoentje (of de halve citroen) in dunne plakjes en leg ze op de vis.
- Garneer eventueel met een toefje dille.