Kabeljauwstamppot met Mosterdsaus en IJsbergsla

Kabeljauwstamppot met mosterdsaus, bestaande uit romige aardappelpuree gemengd met kabeljauw, ijsbergsla, peterselie en dille, geserveerd op een blad ijsbergsla. Het gerecht is omringd door een rijke mosterdsaus en prachtig gepresenteerd voor een smaakvolle maaltijd.

Kabeljauwstamppot met Mosterdsaus en IJsbergsla

Een heerlijke kabeljauwstamppot met een romige mosterdsaus, verfrissend gecombineerd met ijsbergsla en een lichte dille- en peterselie-touch.
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g kabeljauw- of koolvisfilet diepvries
  • kg aardappels geschild en in stukken
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • 1 krop ijsbergsla
  • 30 g boter
  • 1 dl melk
  • 2 eetlepels peterselie fijngehakt
  • eetlepel dille fijngehakt, diepvries

Voor de mosterdsaus:

  • dl kippenbouillon van tablet
  • 1 dl slagroom
  • 3 eetlepels mosterd
  • Allesbinder naar behoefte
  • 1 ei

Instructies

  • Laat de kabeljauw in 5 minuten in water tegen de kook aan gaar worden en laat de vis afkoelen.
  • Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
  • Houd 4 mooie buitenste bladeren van de sla apart en snijd de rest in dunne reepjes.
  • Breng de bouillon met de slagroom en de mosterd aan de kook en laat dit zonder deksel 4 minuten zachtjes koken.
  • Bind eventueel met allesbinder.
  • Roer er van het vuur af de eidooier door.
  • Stamp de aardappelen met de boter en de melk tot een gladde puree en meng er de vis, de reepjes sla, de peterselie, de dille, zout en peper door.
  • Verdeel de stamppot over de 4 slabladeren en leg die op de borden.
  • Schep de saus eromheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade of gekookte groenten.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Chardonnay past goed bij dit visgerecht.

Voedingswaarden

Calories: 560 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 38 g | Vet: 18 g | Zout: 1.4 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot / Vis
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden