Kabeljauwstamppot met Mosterdsaus en IJsbergsla
Een heerlijke kabeljauwstamppot met een romige mosterdsaus, verfrissend gecombineerd met ijsbergsla en een lichte dille- en peterselie-touch.
Equipment
- Kookpot
- mes
Ingrediënten
Voor de mosterdsaus:
- 2½ dl kippenbouillon van tablet
- 1 dl slagroom
- 3 eetlepels mosterd
- Allesbinder naar behoefte
- 1 ei
Instructies
- Laat de kabeljauw in 5 minuten in water tegen de kook aan gaar worden en laat de vis afkoelen.
- Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
- Houd 4 mooie buitenste bladeren van de sla apart en snijd de rest in dunne reepjes.
- Breng de bouillon met de slagroom en de mosterd aan de kook en laat dit zonder deksel 4 minuten zachtjes koken.
- Bind eventueel met allesbinder.
- Roer er van het vuur af de eidooier door.
- Stamp de aardappelen met de boter en de melk tot een gladde puree en meng er de vis, de reepjes sla, de peterselie, de dille, zout en peper door.
- Verdeel de stamppot over de 4 slabladeren en leg die op de borden.
- Schep de saus eromheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade of gekookte groenten.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Chardonnay past goed bij dit visgerecht.
Voedingswaarden
Calories: 560 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 38 g | Vet: 18 g | Zout: 1.4 g | Sugar: 6 g