Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Verwijder de hersens en kook die apart in een weinig water.
- Kook de kalfskop 3 minuten in licht gezouten water voor en spoel hem vervolgens onmiddellijk onder koud stromend water af.
- Zet de kop met de prei,ui,selder,wortel en een kruidentuiltje in koud water op en kruid met peper, zout en muskaatnoot.
- Reserveer 3 uur kooktijd om de kop zachtjes te garen.
- Ontdoe de kop dan van vlees en vel en verwijder het vel van het vlees.
- Kap het vlees fijn en schik het in een bakvorm.
- Laat het kookvocht deels inkoken en giet het over het vlees.
- Laat in de koelkast opstijven.
- Plet voor de hersensaus de gekookte hersens.
- Bereid een mayonaise zonder eigelen.
- Voeg er de geplette hersens, fijngehakte peterselie en bieslook aan toe en kruid met
- peper en zout.
- Breek en was de krop sla, schik de sla op de borden en versier met kwartjes tomaat.
- Stort de kalfsterrine uit en snijd haar in plakjes van 1½ cm dik.
- Leg op elk bord een plakje van het kalfsvlees en giet er een lepel hersensaus over.