Kalfskop met hersensaus uit de Polder

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 preien
  • 4 uien
  • 1 selder
  • 2 wortelen
  • een kruidentuiltje
  • peper
  • zout
  • muskaatnoot
  • 1 kalfskop
  • 1 krop sla
  • 4 tomaten
  • ½ liter olie
  • 2 eetlepels mosterd
  • een scheutje azijn
  • 100 gr peterselie
  • 50 gr bieslook

Instructies

  • Verwijder de hersens en kook die apart in een weinig water.
  • Kook de kalfskop 3 minuten in licht gezouten water voor en spoel hem vervolgens onmiddellijk onder koud stromend water af.
  • Zet de kop met de prei,ui,selder,wortel en een kruidentuiltje in koud water op en kruid met peper, zout en muskaatnoot.
  • Reserveer 3 uur kooktijd om de kop zachtjes te garen.
  • Ontdoe de kop dan van vlees en vel en verwijder het vel van het vlees.
  • Kap het vlees fijn en schik het in een bakvorm.
  • Laat het kookvocht deels inkoken en giet het over het vlees.
  • Laat in de koelkast opstijven.
  • Plet voor de hersensaus de gekookte hersens.
  • Bereid een mayonaise zonder eigelen.
  • Voeg er de geplette hersens, fijngehakte peterselie en bieslook aan toe en kruid met
  • peper en zout.
  • Breek en was de krop sla, schik de sla op de borden en versier met kwartjes tomaat.
  • Stort de kalfsterrine uit en snijd haar in plakjes van 1½ cm dik.
  • Leg op elk bord een plakje van het kalfsvlees en giet er een lepel hersensaus over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst België