Kalvkyckling

Gesmoorde kalfsrolletjes / Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilo kalfsfricandeau
  • theelepel zout
  • ½ theelepel witte peper
  • 2 eetlepels boter
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • kop water.

Voor de vulling:

  • 2 eetlepels boter
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie.

Voor de saus:

  • bruin van jus
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 kop room geen koffieroom
  • zout
  • witte peper

Instructies

  • Snijd het vlees in plakken zo groot als een hand en sla het plat
  • Meng de boter met de peterselie.
  • Bestrooi het vlees met zout en peper en bestrijk het aan één kant met de peterselie boter.
  • Rol stevig op en bind er een draadje om of steek er een cocktailprikker door.
  • Braad de rolletjes mooi bruin in de boter samen met de fijngehakte ui en de wortel in een ijzeren braadpan of in de oven.
  • Voeg er wat warm water bij, zet een deksel op de pan en laat één uur sudderen onder voortdurend bedruipen, eventueel met nog wat warm water.
  • Haal de rolletjes uit de pan, verwijder draadjes of cocktailprikkers en houd ze warm in een schotel met deksel waarin u ze ook opdient.
  • Zeef de saus en schep er het vet af.
  • Voeg de bloem bij het vet en roer tot het bruin is, doe het bruin van de jus er weer bij en de room en laat de saus 10 minuten zachtjes sudderen, onder voortdurend roeren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Kruiden naar smaak en giet over de rolletjes en dien op met gekookte aardappelen en rode bosbessen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Zweden