Kaneel-Mueslimuffins met Winterwortel
Ingrediënten
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 150 g muesli
- 75 g suiker
- 2 theelepels kaneel
- 1 winterwortel geraspt
- 2 eieren
- 100 ml melk
- 75 g boter
Instructies
- erwarm de oven voor op 200 °C.
- Vet een muffinvorm in of gebruik papieren muffinvormpjes.
- In een grote kom meng je het zelfrijzend bakmeel, muesli, suiker, kaneel en geraspte winterwortel.
- Klop in een andere kom de eieren los met de melk.
- Smelt de boter in een steelpan en roer deze vervolgens door het losgeklopte eimengsel.
- Giet het eimengsel met boter bij het droge mengsel en roer alles goed door elkaar tot een beslag.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes.
- Bak de muffins in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
- Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen voordat je ze serveert.