Vries het vlees enkele uren in; op deze manier kunt u het beter snijden.
Snijd het vlees in dunne plakjes en verdeel het over verschillende bordjes.
Snijd de lente-ui in dunne reepjes.
Kook de instant noedels volgens de gebruiksaanwijzing en verdeel ze over 2 borden.
Was de kool, snijd de bladeren in stukjes van 2 x 3 cm en verdeel ze over 2 borden.
Breng de bouillon met de lente-ui aan de kook en giet de bouillon over in een Mongoolse vuurpot (als u geen traditionele vuurpot met gloeiend houtskool heeft, neem dan een réchaud of brander met een diepe vuurvaste schotel).
Pak een stukje vlees tussen uw houten chopsticks en houd de chopsticks enkele seconden in de vuurpot.
Doop het vlees vervolgens in de sojasaus.
Als het vlees op is, kunt u dit herhalen met garnalen, de noedels en de gesneden kool.
Vul zonodig de vuurpot bij met kokende bouillon.