Kapucijners met Krokante Spekreepjes en Appelrelish

Kapucijners met Krokante Spekreepjes en Appelrelish

Een heerlijk bijgerecht met jonge kapucijners, krokante spekreepjes en een frisse appelrelish, perfect voor iedere gelegenheid.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 blik of pot jonge kapucijners
  • 2 el arachideolie
  • 2 uien gesnipperd
  • ½ tl chilipoeder of paprikapoeder
  • 150 g vegetarische spekreepjes AH
  • 50 g blanke rozijnen
  • 50 ml appelsap
  • 1 tl geraspte mierikswortel potje
  • 2 appels geschild, in miniblokjes
  • Zout en versgemalen peper

Instructies

  • Giet de kapucijners af, spoel er koud water over en laat ze uitlekken.
  • Meng de ingrediënten voor de appelrelish.
  • Verhit de olie en fruit hierin de ui met chilipoeder.
  • Rooster in een droge hete koekenpan de spekreepjes krokant.
  • Schep de kapucijners door de uien en voeg zout en peper toe.
  • Serveer het gerecht met de spekreepjes erop en de appelrelish erbij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met een frisse groene salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 235 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 7 g | Vet: 10 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Vleesvervangers
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden