Kapucijners met Krokante Spekreepjes en Appelrelish
Een heerlijk bijgerecht met jonge kapucijners, krokante spekreepjes en een frisse appelrelish, perfect voor iedere gelegenheid.
Ingrediënten
- 1 blik of pot jonge kapucijners
- 2 el arachideolie
- 2 uien gesnipperd
- ½ tl chilipoeder of paprikapoeder
- 150 g vegetarische spekreepjes AH
- 50 g blanke rozijnen
- 50 ml appelsap
- 1 tl geraspte mierikswortel potje
- 2 appels geschild, in miniblokjes
- Zout en versgemalen peper
Instructies
- Giet de kapucijners af, spoel er koud water over en laat ze uitlekken.
- Meng de ingrediënten voor de appelrelish.
- Verhit de olie en fruit hierin de ui met chilipoeder.
- Rooster in een droge hete koekenpan de spekreepjes krokant.
- Schep de kapucijners door de uien en voeg zout en peper toe.
- Serveer het gerecht met de spekreepjes erop en de appelrelish erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade voor een complete maaltijd. Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Serveer met een frisse groene salade voor een complete maaltijd. Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 235 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 7 g | Vet: 10 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 12 g