Karbonades met zeezout en blonde linzen
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 8 jeneverbessen
- 3 theelepels gedroogde tijm
- 2 theelepels grof zeezout
- versgemalen zwarte peper
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 ribkarbonades a 150 g
- 1 ui
- 1 kleine winterwortel
- 1 rode paprika
- 3 bosuitjes
- 350 g blonde linzen
- 3 laurierblaadjes
- 3 kruidnagels
- 1 tablet groentebouillon
Instructies
- Voorbereiding:
- Knoflook pellen en snipperen.
- Jeneverbessen verkruimelen.
- In kommetje helft van knoflook jeneverbessen, 2 theelepels tijm, zout en peper en 2 eetlepels olie mengen.
- Karbonades met kruidenmengsel rondom bestrijken en minimaal 1 uur afgedekt in koelkast laten staan.
- Bereiden:
- Ui pellen en snipperen.
- Wortel, paprika en bosui wassen en in stukjes snijden.
- In ruime pan 1 eetlepel olie verhitten en hierin ui 1 minuut fruiten.
- Wortel toevoegen en 1 minuut meebakken.
- Linzen erdoor scheppen en geheel 1 à 2 minuten bakken.
- Laurier, kruidnagel rest van tijm en 1 liter water met een groentebouillonblokje toevoegen en geheel aan de kook brengen.
- Vuur zacht zetten en linzen in 35 minuten gaar koken.
- Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand.
- Karbonades vlak onder hete grill schuiven en in maximaal 10 minuten bruin en gaar grillen, vlees halverwege omdraaien.
- Laurier en kruidnagel uit linzenmengsel verwijderen.
- Vervolgens linzen in vergiet laten uitlekken.
- In dezelfde pan rest van olie verwarmen en rest van knoflook, paprika en bosui 4 minuten roerbakken.
- Linzen uit vergiet weer terug in de pan doen en goed omscheppen met paprika-uimengsel op smaak brengen met peper en zout.
- Linzen bij karbonades serveren.
Voedingswaarden
Calories: 470 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 53 g | Vet: 10 g