Karper op Joodse Wijze
Straatsburger karper
Ingrediënten
- 1,5 kg karper in moten gesneden
- Olie
- Zout
- Peper
- Verse peterselie
- Verse tijm
- Laurierblaadjes
- Knoflook
- 2 uien in ringen gesneden
- 2 eetlepels bloem
- ½ liter wijn
- ½ liter water
- Bouquet garni takje tijm, laurierblaadje, peterseliestengels
- Extra peterselie voor garnering
Instructies
- Marineer de karpermoten een nacht in olie met zout, peper, fijngehakte peterselie, tijm, laurierblaadjes en geperste knoflook.
- Verhit wat olie in een grote pan en bak de uienringen glazig.
- Voeg de knoflook toe en bak nog even mee.
- Roer de bloem erdoor en laat het geheel 2 minuten pruttelen.
- Giet de wijn en water in de pan en breng aan de kook.
- Voeg zout, peper, de gemarineerde vis en het bouquet garni toe.
- Laat het geheel 30 minuten zachtjes koken.
- Haal de vis uit de saus en verwijder het bouquet garni.
- Kook de saus wat in totdat deze iets is ingedikt.
- Voeg verse gehakte peterselie toe aan de saus.
- Giet de saus over de vis en zet het gerecht een nacht in de koelkast om de smaken goed te laten intrekken.