Kerrierijst met kip, munt en cashewnoten

Kerrierijst met kip, munt en cashewnoten

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g pandan rijst
  • 400 g kipfilet
  • Conimex Kerrie Djawa
  • Conimex Wok Olie
  • 50 g cashewnoten gezouten
  • 400 g doperwtjes diepvries
  • 4 eetlepel(s) Ketjap Manis
  • 3 eetlepel(s) munt grofgehakte

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten, met koud water afspoelen en laten afkoelen.
  • Snijd de kipfilet in hele kleine stukjes, een beetje grover dan gehakt.
  • Meng ze met 1 eetlepel olie en 1 theelepel kerriepoeder.
  • Hak de cashewnoten grof.
  • Verhit in de wok een scheutje olie en wok de kip 4 minuten.
  • Voeg de doperwtjes toe en wok ze 2 minuten mee.
  • Voeg nog 2 eetlepels olie, 1 theelepel kerriepoeder en de rijst toe en wok nog 5 minuten.
  • Schenk de ketjap erbij, voeg de munt toe en wok nog 1 minuut.
  • Schep de kerrierijst in 4 grote kommen en strooi de cashewnoten erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Conimex Mango Chutney is lekker bij de kerrierijst, je kunt het aan tafel naar smaak toevoegen.
Variatietip:
De munt kun je weglaten en eventueel wel wat verse gehakte lente-uitjes toevoegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Rijst
Land van herkomst Oosters