Kerrierijst met kip, munt en cashewnoten
Ingrediënten
- 400 g pandan rijst
- 400 g kipfilet
- Conimex Kerrie Djawa
- Conimex Wok Olie
- 50 g cashewnoten gezouten
- 400 g doperwtjes diepvries
- 4 eetlepel(s) Ketjap Manis
- 3 eetlepel(s) munt grofgehakte
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Afgieten, met koud water afspoelen en laten afkoelen.
- Snijd de kipfilet in hele kleine stukjes, een beetje grover dan gehakt.
- Meng ze met 1 eetlepel olie en 1 theelepel kerriepoeder.
- Hak de cashewnoten grof.
- Verhit in de wok een scheutje olie en wok de kip 4 minuten.
- Voeg de doperwtjes toe en wok ze 2 minuten mee.
- Voeg nog 2 eetlepels olie, 1 theelepel kerriepoeder en de rijst toe en wok nog 5 minuten.
- Schenk de ketjap erbij, voeg de munt toe en wok nog 1 minuut.
- Schep de kerrierijst in 4 grote kommen en strooi de cashewnoten erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Conimex Mango Chutney is lekker bij de kerrierijst, je kunt het aan tafel naar smaak toevoegen.
Variatietip:
De munt kun je weglaten en eventueel wel wat verse gehakte lente-uitjes toevoegen.