Kerriesalade met geroosterde kipfilet
Equipment
- grill
Ingredients
Instructions
- Zet een grote pan met ruim water op hoog vuur.
- Schil de knolselderij, door eerst een de kop en kont eraf te snijden.
- Met een groot koksmes snijd je nu de zijkanten er rondom vanaf.
- Snijd de knolselderij in plakken en stapel deze op.
- De plakken in repen snijden en in water met een beetje citroensap bewaren.
- Knolselderij verkleurt snel en met citroen kun je dat voorkomen.
- Blancheer de knolselderij kort en koel de repen snel terug in water.
- Lekker knapperig is het mooist.Grill de kipfilet in een grillpan.
- Éen minuut grillen, kwartslag draaien voor het mooie grill ruitje en doe aan de andere kant van de kipfilet hetzelfde.
- Bestrooi de kip met peper en zout en zet de kipfilet in een oven van 120 graden om langzaam te garen.
- Als de kip bijna gaar is(kip veert niet meer terug) uit de oven halen en laten afkoelen.
- Snijd de bosui in ringen, snipper de ui, pel de mandarijn en roer de crème fraîche los.
- Meng de knolselderij, de mandarijn, gesnipperde ui, beetje kerrie en crème fraîche met elkaar.
- Lekker op smaak maken met verse peper en eventueel zout.
- Rooster de sneetjes pompoenpitten brood in het rooster en de pijnboompitten in een pannetje.
- Leg de salade op een groot bord en strooi de bosui ringen en pijnboompitten erover.
- Snijd het brood in punten, leg ze bij de salade en smullen maar.
Notities / Tips / Wijnadvies
In plaats van het garen van de kipfilet in de oven kun je ook na het grillen het vuur onder je grill laag zeten en met een deksel afdekken.