Kersensoezen

Kersensoezen

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 recept soezendeeg gebruik hiervoor water
  • 500 gr kersen zonder pit pot
  • 200 gr maïzena
  • 2 tl gelatinepoeder
  • 3 el water
  • ½ l slagroom
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 250°C (hetelucht 225°C).
  • Maak de soezen zoals bij het recept van gezoet soezendeeg staat aangegeven. Gebruik water, geen melk.
  • Bereiding:
  • Laat de kersen uitlekken en gebruik ⅛ l kersensap om de maïzena aan te maken. Doe het in een pan, laat het warm worden en voeg onder voortdurend roeren de kersen toe.
  • Laat het koud worden.
  • Los de gelatine op in wat water en verwarm het tot het is opgelost.
  • Laat ook dit afkoelen.
  • Klop de slagroom met vanillesuiker bijna stijf, voeg gelatine toe en klop het helemaal stijf.
  • Leg in iedere soes een vingerdikke laag kersen, daarop een laag slagroom en maak de soezen weer dicht.
  • Zet ze 30 minuten in de koelkast om door en door koud te worden.
  • Bestrooi ze eventueel met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gebak