Kersentaart

Kersentaart

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram ontpitte kersen
  • 3 ¾ dl melk
  • 4 eieren
  • 75 gram bloem
  • 60 gram kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 eetlepel kirsch
  • poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Beboter een ondiepe ovenschaal van 1 1/2 liter inhoud.
  • Dep de kersen met keukenpapier droog en schik ze op de bodem van de beboterde schaal of vorm.
  • Draai de melk, de eieren, de bloem, de kristalsuiker, het vanillemerg en de kirsch in een keukenmachine tot een glad beslag.
  • Let op dat er geen klontjes komen; doe het, als dit wel gebeurt, even door een zeef.
  • Giet het beslag over de kersen en bak de taart in het midden van de oven in 45-60 minuten goudbruin (of tot de bovenkant goudbruin is en een erin gestoken houten prikkertje er droog uit komt).
  • Bestrooi met poedersuiker en dien warm op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart