Zelfgemaakte kersenwodka
Zelfgemaakte kersenwodka met een subtiele amandelsmaak van kersenpitten. Perfect om te serveren als aperitief of in cocktails.
Equipment
- Glazen pot met deksel
- Fijnmazige zeef
- Trechter
- Fles voor opslag
Ingrediënten
- 26 kersenpitten
- 4 ½ dl wodka
Instructies
- Verwijder de pitten van 26 kersen en plet de pitten licht met een hamer of het platte deel van een mes.
- Doe de geplette kersenpitten in een glazen pot en voeg 4 1/2 dl wodka toe.
- Sluit de pot goed af en laat het mengsel 24 uur op kamertemperatuur trekken.
- Zeef de wodka door een fijnmazige zeef om de kersenpitten te verwijderen.
- Giet de gezeefde wodka in een fles en bewaar deze in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de kersenwodka gekoeld in kleine glaasjes als aperitief, of gebruik het als basis voor cocktails. Combineer bijvoorbeeld met bruiswater en een schijfje limoen voor een verfrissende twist.
Wijnadvies:
Niet van toepassing
Niet van toepassing
Voedingswaarden
Calories: 100 kcal