Kerst-Tropische Trifle met Kaki en Mango

Een feestelijke foodfoto van een tropische trifle met lagen cake, custard, mango en kaki, afgetopt met slagroom, granaatappelpitjes en munt, geserveerd in een glazen schaal op een houten tafel met kerstdecoratie eromheen.

Kerst-Tropische Trifle met Kaki en Mango

Deze tropische trifle is een heerlijk en gezond kerst dessert. De combinatie van frisse mango en kaki, romige kwark en knapperige noten maakt dit een lichte en feestelijke afsluiter van uw kerstdiner.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
kostprijs per persoon € 3,50 (indicatie)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 45 g geraspte kokos
  • 4 el honing
  • 1 kaki fruit rijp
  • 1 grote rijpe mango of 1 doosje mango stukjes
  • 100 g gemengde noten zoals pecannoten, amandelen
  • kokosolie
  • 2 rijpe passievruchten
  • 30 g gepofte quinoa of gepofte boekweit
  • 450 g magere Franse kwark of sojayoghurt

Instructies

  • Meng de kwark of (soja)yoghurt met de geraspte kokos en 3 eetlepels honing in een kom.
  • Zet even apart.
  • Snijd de gemengde noten in kleine stukjes.
  • Verhit een klein beetje kokosolie in een koekenpan en rooster de noten op middelhoog vuur.
  • Voeg de overige honing, eventueel wat kaneel en een snufje zout toe en bak kort mee.
  • Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
  • Snijd de mango en kaki in blokjes en meng deze in een schaaltje.
  • Snijd de passievruchten open en lepel het vruchtvlees eruit.
  • Begin met het opbouwen van de trifle in glazen of kommen.
  • Begin met een laagje van het mango-kaki mengsel, gevolgd door een laagje gepofte quinoa of boekweit, en eindig met een laagje kwark.
  • Herhaal de lagen nog een keer.
  • Lepel als topping het vruchtvlees van een halve passievrucht over elke trifle en bestrooi met de geroosterde noten.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de trifle in doorzichtige glazen, zodat de mooie laagjes goed zichtbaar zijn. Voor een extra feestelijk effect kun je er nog wat extra geroosterde kokosvlokken overheen strooien.
Wijnadvies:
Bij dit lichte en fruitige dessert past een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een lichte, fruitige Riesling. Deze wijnen vullen de smaken van de mango en passievrucht perfect aan.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Noten / Superfood
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Winter
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst