Ketjapbahmi en barbecuegroentepakketjes met shii-takes en gebakken uitjes
Equipment
Ingrediënten
- 3 kleuren paprika's
- 200 g shii-takes
- 150 g taugé
- 1 zakje Conimex Kruidenmix voor Bahmi
- Conimex Wok Olie
- 4 eetlepels Conimex Ketjap Manis
- 1 zak Conimex Chinese Eiermie 250 g
- 4 eieren
- 4 eetlepels Conimex Gebakken Uitjes
- 4 eetlepels fijngehakte koriander
Instructies
- Snijd de paprika's in reepjes en meng ze met de (hele) paddenstoelen, de taugé, 1 eetlepel van de kruidenmix, 1 eetlepel olie en 1 eetlepel ketjap.
- Leg 4 stukken aluminiumfolie op het aanrecht, schep het groentemengsel in het midden en vouw de folie stevig dicht.
- Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 220 C.
- Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
- Klop de eieren los.
- Laat de groentepakketjes op een rooster op de barbecue of in de oven in ca.
- 15 minuten gaar worden.
- Verhit ondertussen een wok.
- Voeg een scheutje olie toe en wok de mie met de rest van de kruidenmix 3 minuten.
- Voeg 3 eetlepels ketjap toe, goed mengen.
- Schep de eieren erdoor en laat ze stollen
- Schep de helft van de gebakken uitjes en de koriander door de mie.
- Leg de groentepakketjes op 4 borden.
- Schep de mie ernaast en strooi de rest van uitjes en koriander erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Geef er Conimex Smaakmakers Sambal Brandal bij voor een pittig smaakje en Kroepoek Cassave voor een lekker knappertje. Variatietip:
Voor een niet vegetarische variant op het recept kun je 200 g kipreepjes toevoegen. Eerst de kip 5 minuten wokken dan de mie toevoegen.
Geef er Conimex Smaakmakers Sambal Brandal bij voor een pittig smaakje en Kroepoek Cassave voor een lekker knappertje. Variatietip:
Voor een niet vegetarische variant op het recept kun je 200 g kipreepjes toevoegen. Eerst de kip 5 minuten wokken dan de mie toevoegen.