Kikkererwtenstoofschotel met witte kaasblokjes
Allerhande 2002
Ingrediënten
- 1 courgette
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 el olijfolie
- 1 tl Paprikapoeder milde
- 1 tl djinten
- 1 tl ketoembar
- 1 blik gepelde tomaten 400 g
- 1 blik kikkererwten 400 g
- 200 g witte kaasblokjes
Instructies
- Courgette wassen, schoonmaken en in dikke plakken snijden.
- Plakken in vieren snijden.
- Uien pellen en in stukken snijden.
- Knoflook pellen en grof hakken.
- In pan olie verhitten.
- Ui en courgette ca. 5 minuten al omscheppend bakken.
- Paprikapoeder, komijn, koriander en knoflook erdoor scheppen en nog ca. 1 minuut bakken.
- Tomaten met sap erbij schenken en aan kook laten komen.
- Mengsel afgedekt ca. 20 minuten zachtjes stoven.
- In zeef kikkererwten laten uitlekken en door groenten scheppen.
- Groenten nog ca. 10 minuten zachtjes verwarmen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Kaasblokjes laten uitlekken.
- Kikkererwten met groenten in vier diepe borden scheppen.
- Kaasblokjes erover verdelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met couscous of pitabroodjes.